Symbio Access devices - PC a Kompenzační pomůcky pro zrakově postižené

Logo iSymbio
SYMBIO Access devices s.r.o. Jana Růžičky 1165/2A, 148 00 Praha 4 Telefon: +420 739 094 745 E-mail: info@isymbio.cz

Braillské tiskárny ViewPlus


Braillské tiskárny od americké společnosti ViewPlus jsou skvělé řešení pro všechny uživatelé potřebující nejen tisk braillského písma, ale i reliéfní grafiky.
V nabídce jsou tiskárny pro domácí použití pro nenáročné uživatelé, ale i tiskárny pro instituce, školská zařízení a tam kde je potřeba tisk velkoobjemových výtisků v Braillově písmu.
Tiskárny ViewPlus umožnují tisk na běžné formáty papírů A4 nebo tzv. traktorový papír v nejrůznějších šířkách.
V nabídce nechybí tiskárna s tzv. soutiskem, která umožní tisk braillského dokumentu nebo reliéfní grafiky s kombinací barevného tisku pro uživatele, kteří využívají zbytky zraku nebo pro výukové účely.
Díky patentové technologii VP Tiger je braillský tisk prováděn tiskovými hlavami s velkou výdrží a rychlostí. Při vývoji bylo také myšleno na hluk, který tiskárny vydávají, a proto každé tělo tiskárny je odhlučněno.
Uživatel vytváří braillský dokument zcela bez zrakové kontroly díky programu Tiger software suite "TSS", a popřípadě jeho doplňkem Tiger designer, který je doplňkem pro MS Office a díky braillským fontům, které jsou instalovány v rámci ovladače tiskáren ViewPlus.
"TSS" je překladač dokumentů, které jsou vytvořeny pro běžné tiskárny a jednoduše pomocí pár úkonů přeloží běžný dokument do Braillova písma včetně reliéfní grafiky. Program "TSS" je součást každé tiskárny ViewPlus.
Ovladač je velmi podobný jako ovladače běžných inkoustových nebo laserových tiskáren, takže samotné ovládání je velmi podobné známému prostředí ve Windows.

Nechybí ani podpora pro produkty Apple. Tiger Box umožní tisk přes technologii AIRPrint z vašeho zařízení.
V současné době pro náročnější texty v braillském písmu je zapotřebí program Duxbury, který je nainstalován ve vašem Macu.

Typy braillských tiskáren

EmBraille - kompaktní tiskárna
Delta - běžný tisk
Columbia - traktorový tisk
SpotDot - tiskárna se soutiskem